Culturele hoofdstad komt ook naar Drogeham.

Voor wie het nog niet weet maar Leeuwarden is één van de twee Europese steden die een jaar lang culturele hoofdstad van Europa mag zijn. Culturele Hoofdstad van Europa is een internationaal cultureel project dat als doel heeft de diverse culturen van Europa voor het voetlicht te brengen. Diverse mogelijkheden zijn ons aangereikt om hier ook aan bij te dragen, bijvoorbeeld de Arriva bus die 3 weken lang door de provincie heeft gereden om ons evenement te promoten, en ons evenement staat op de site van Culturele hoofdstad zodat de bereikbaarheid van ons evenement nog verder gaat.
En Chr. Brassband DA CAPO komt met het onderwerp Culturele hoofdstad 2018. Daarmee zijn de onderwerpen voor dit jaar bekend. Dit jaar zullen er ook een aantal leuke nieuwe dingen op het programma staan, dit houden we nog even voor ons, maar zullen we binnenkort bekend maken.

 

Gondelvaart op wielen is een prachtig evenement en is leuk voor jong en oud, en ook voor de allerkleinsten. De figuratie, de ontwerpen en natuurlijk de magische beleving in het donker is een avontuur op zich. Er is plek genoeg aan de kant van de straten en kinderen tot en met 12 jaar mogen zelfs gratis meekijken. De start is beide avonden om 20:30 uur maar u bent uiteraard eerder welkom om de gondels alvast te bewonderen.

 

De ontwerpen voor het jaar 2018 nog even op een rijtje.

 

1. De BiningThe Voice of Holland
2. Om’e DykBizonjacht
3. De JeugdConvoi Exceptional
4. Bosma-DelteLego City
5. De FjouwersprongCarrus Navalis
6. De MusketiersKermis
7. Chr. Brassband DA CAPOCulturele hoofdstad 2018
8. De TrochsettersPuur natuur!
9. De BuorrenThe Catwalk
10. Roun Om’e Toer-IkkerhamPippi